Langkah Mudah untuk Menyiapkan Yakimeshi Anti Gagal
Masih tercari-cari idea "Langkah mudah untuk membuat yakmeshi benar-benar unik?", "Cara membuat yakmeshi yang mudah oleh Ngiler" sedang diminta oleh ramai pengguna di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada mereka adalah rakan. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet di telefon bimbit mereka untuk mendapatkan maklumat grafik yang boleh dijadikan inspirasi. Kali ini saya akan kongsikan panduan langkah demi langkah membuat resepi mesha yaké yang berbelit lidah supaya tidak sukar dan tidak mudah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya tidak memuaskan dan agak tidak menyenangkan. Malah, yakimesh yang baik harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh membangkitkan selera.
Banyak faktor mempengaruhi kualiti rasa yakimesh pada tahap yang berbeza-beza, pertama sekali jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar dan cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat yakimesh yang lazat di rumah, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Di bawah adalah gambar Yakimesh yang boleh anda gunakan sebagai idea.
Bilangan hidangan yang boleh disediakan untuk menyediakan setiap hidangan ialah ± 4 hidangan. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk memberi makan kepada anda dan orang tersayang.
Berikut ialah beberapa cara mudah dan praktikal untuk mengendalikan yakimeshi yang telah siap. Anda boleh membuat Yakimishi dengan 12 bahan dan 9 peringkat pemprosesan. Ini adalah bagaimana hidangan disediakan. Oh ya, selain itu, masa yang diperlukan untuk membuat yakimesh dianggarkan sekitar ±15 minit.
Baca Juga
Hola Holaa Luur Konnichiwaa Minna San! Wkwk Kali ni saya buat nasi goreng ala Jepun aka yakimeshi! 😀 Rupanya Siih ni sama dengan Nasgor of Indo (walaupun banyak varian Nasgor kat Indo juga 😆🤭).. cuma yakimesh masin pedas yang ada dalam yang ni. Ambil sahaja kicap, dan ini adalah mayonis, tidak. Sekali lagi saya ada stok untuk sosej, saya tidak mempunyai daging salai, jadi saya menggunakan Ajaa yang ada di tangan. Memang sedap.. rasa pun wangi.. jom cuba wkwk #PekanPosbar_MasakSesuaiBudget
Bahan-bahan dan rempah ratus untuk memasak beberapa hidangan:
- 4 hidangan nasi putih suam
- 2 biji telur
- 125 gram mayonis
- 2 biji sosej
- 1 lobak merah
- 1/2 biji bawang besar
- 2 biji bawang
- 4 ulas bawang putih
- 7 sudu besar kicap
- 3 sudu marjerin
- rasa lada
- Sup kering secukup rasa
Cara memasak yakimishi
- Sediakan bahan antaranya: 1. Bawang putih kisar2. Basuh dan hiris nipis bawang besar 3. Kiub sosej Bratwurst4. Basuh dan potong lobak merah 5. Hiris bawang memanjang 6. Pukul telur bersama sedikit garam dan lada sulah
- Gaulkan nasi suam bersama mayonis, gaul rata
- Bakar 1 sudu besar marjerin, kemudian pukul telur, ketepikan.
- Panaskan 2 sudu besar marjerin, kemudian tumis bawang putih hingga naik bau.
- Masukkan sosej dan lobak merah dan kacau sehingga separuh masak.
- Kemudian masukkan bawang besar dan sedikit bawang besar (tinggalkan sedikit bawang). Gaul sehingga cincin jatuh
- Letakkannya dalam rajah. Sesuaikan rasa dengan kicap, lada sulah dan serbuk sup. gaul sebati
- Masukkan baki bawang sejurus sebelum masak.
- Sajikaan.. Aisha pergi
Apa khabar? Mudah, kan? Cara membuat yakimishi yang boleh anda buat di rumah. Semoga ini bermanfaat dan enjoy!